Home / Customer Cases / Laitepalautusten käsittely yhteistyössä Väylä ry:n kanssa

Laitepalautusten käsittely yhteistyössä Väylä ry:n kanssa

AddSecure tekee yhteistyötä kehitysvammaisia henkilöitä työllistävän Väylä ry:n kanssa. Väylä hoitaa turvapuhelimien laitepalautusten käsittelyn puolestamme. Laitepalautusten käsittely on tärkeä osa turvapuhelintoimintaa, ja yhteistyö Väylän kanssa on vapauttanut paljon AddSecuren työntekijöiden aikaa muihin tehtäviin.

Väylä tekee vaikuttamistyötä kehitysvammaisten henkilöiden työtilanteen parantamiseksi ja työllistää kehitysvammaisia ammattilaisia palkkatyöhön. Väylän työntekijät ottavat vastaan laitepalautukset asiakkailtamme, lajittelevat sekä puhdistavat laitteet. Työhön kuuluu myös purkamista, tarroittamista, paristojen vaihtoa ja esimerkiksi painikkeiden testaamista.

Laitepalautusten käsittely pitää sisällään paljon erilaisia työtehtäviä, joten jokaiselle on mahdollista löytää sopiva tehtävä omien vahvuuksien mukaan.

Yhteistyö on aloitettu jo talvella 2022. Olemme olleet oikein tyytyväisiä Väylän työhön ja palvelun laatu on ollut erinomaista. Kuuleman mukaan myös Väylän työntekijät ovat innostuneita työstään ja arvostavat mahdollisuutta oikeaan palkkatyöhön.

Tärkeä ja toimiva yhteistyö

Yhteistyö Väylän kanssa on helpottanut meidän työtaakkaamme kovasti. Laitepalautusten käsittely on tärkeä osa prosessia ja voimme luottaa sen hyvillä mielin Väylän työntekijöiden vastuulle, sillä laatu on ollut aina priimaa. - Henna Bäckman, palvelupäällikkö, AddSecure

Tässä työssä parasta on monipuolisuus. Teen eniten laatikoiden purkua ja laitteiden lajittelua, mikä vaatii tarkkuutta ja keskittymistä, mutta sitten välillä on mukava tehdä vaikka turvapuhelinten tarroitusta mikä ei vaadi niin paljon ajattelua. Näin tasapaino säilyy.

Veera Vauhkonen

Päätyö: purku ja lajittelu, Väylä ry

Kehitysvammaiset ihmiset vastuullisessa palkkatyössä

Suomessa on 25 000 työikäistä kehitysvammaista, joista tuhannet työskentelevät päivittäin ilman palkkaa, työterveyshuoltoa, palkallista lomaa tai sairaslomaa. Palkatonta työtä kutsutaan usein työtoiminnaksi, avotyöksi tai tuetuksi työtoiminnaksi.

Väylä on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokainen kehitysvammainen ihminen saa tekemästään työstään asiallisen palkan. Väylä toimiikin työnantajana sekä vakituisille työntekijöille että keikkalaisille. Työntekijät työskentelevät pakkaus-, kokoonpano- ja ompelutöissä. Vakituisilla työntekijöillä on työehtosopimusten mukaiset kuukausipalkat, työterveydenhuolto, palkalliset lomat sekä käytössään kunnan vammaispalvelujen työvalmentajien tuki, keikkalaisilla taas työehtosopimuksen mukainen tuntipalkka ja tukena tuttu ohjaaja omasta organisaatiosta.

Lue lisää Väylän toiminnasta osoitteessa vaylary.fi.

AddSecure on edelläkävijä työn tarjoamisessa osatyökykyisille työntekijöille, tällaista pitäisi olla paljon enemmän. Tämä työ tarjoaa myös paljon erilaisia työtehtäviä, mikä mahdollistaa työn tekemisen monenlaisille työntekijöille.

Roda Ali Mire

Päätyö: tiiminvetäjä, Väylä ry

Me AddSecurella olemme sitä mieltä, että jokainen työntekijä ansaitsee tehdystä työstä asiallisen palkan ja olemmekin ilolla mukana tukemassa Väylän työtä tärkeän asian puolesta!

Parasta tässä työssä on vaihtelu. Olen puhdistanut painikkeita, kelloja sekä johtoja ja nyt päätyöni on valmiiden laitteiden pakkaus. On tärkeää, että tämä on jatkuvaa palkkatyötä, niin on varmuus siitä että huomennakin on töitä.

Miia Pallonen

Päätyö: puhdistettujen laitteiden setitys ja pakkaus, Väylä ry

5 faktaa turvapuhelinlaitteista

Lähetämme asiakkaille noin 1000 turvapuhelinlaitetta kuukausittain

Turvapuhelinlaitteista noin 90 % on kierrätettyjä

Laitepalautuksia tulee yli 200 kunnasta ympäri Suomen

AddSecurella on yli 40 000 laitteiden käyttäjää ympäri Suomen

Turvapuhelinkeskuksemme vastaa vuosittain yli miljoonaan hälytykseen

Tutustu turvapuhelinpalveluun

Turvapuhelinpalveluiden avulla ikäihmiset voivat asua turvallisesti pidempään omassa kodissaan. Palveluun sisältyy turvalaitteiden toimitus ja asennus sekä ympäri vuorokauden päivystävä turvapuhelinkeskus, jossa koulutetut ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan.

Lue lisää