Mummoteknologiaa on podcast, jossa puhutaan ikäihmisten teknologiasta

Podcastin vetäjä Kiki Lehto työskentelee ikäihmisten teknologian parissa AddSecurella ja on kiinnostunut miettimään, minkälaista teknologiaa hän tulee mummona käyttämään.

Kiki on vanhustyön asiantuntija. Nykyään hän työskentelee vanhusten teknologian parissa ja sitä ennen vanhustyössä kotihoidon puolella. Työssään Kikillä on näköalapaikka ikäihmisten teknologian kehittymiseen. Voisikin kysyä, että mitä työelämässä kannattaa nyt tehdä, jotta itse pääsisi eläkkeellä nauttimaan teknologian tuomista eduista?

Podcastin tavoitteena on, että useampi tietäisi, minkälaista teknologiaa on tarjolla nyt ja mitä on tulossa. Miten teknologia voi tukea omaa elämää tulevaisuudessa?

Podcastissa keskustellaan vanhusteknologiasta yleisellä tasolla, eikä keskitytä AddSecuren tarjoamiin palveluihin tai teknologioihin.

Julkaisemme podcastista yhteensä kuusi jaksoa touko-kesäkuussa 2022.

Avaa Mummoteknologiaa-podcast Spotifyssa

Jakso 1: Teknologiaa kotona

Tässä jaksossa mietitään, minkälaista teknologiaa meillä on tulevaisuudessa kotona käytössä. Keskustelun aiheena ovat erityisesti sellaiset teknologiat, jotka ovat vasta tulossa. Minkälaista teknologiaa tämän päivän kolmikymppinen käyttää kotonaan eläkeikäisenä? Millaista teknologiaa sinä haluaisit käyttöön tulevaisuuden kotiisi? Jaksossa pohditaan myös tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä asioita. Jakson kesto on 24 minuuttia.

Kuuntele jakso 1

Jakso 2: Paikannusteknologia

Tämän jakson aiheena on paikannusteknologia - mitä meillä on käytössä ja miksi? Paikannusteknologia tukee itsenäisen elämän jatkamista, esimerkiksi muistisairaalla. Ikäihminen tai muistisairas voi jatkaa aktiivista elämää paikannusteknologian tuella ja läheiset voivat olla luottavaisin mielin. Mitä tutkimukset sanovat paikannusteknologian käytöstä? Tai mitä huolia tai etuja paikannusteknologiasta on? Onko vääriä hälytyksiä olemassa? Jakson kesto on 16 minuuttia.

Kuuntele jakso 2
Ota yhteyttä Kikiin

Kiinnostaako mummoteknologia?

Lähetä viesti
turvapuhelin turvaranneke kotiin vanhukselle

Tutustu turvapuhelinpalveluihin

Valitse turvapuhelinpalvelu kotiin tai paikantava turvapalvelu. AddSecuren turvapuhelinkeskus vastaa hälytyksiin ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Tarvittaessa lähetämme turva-auttajan apuun.

Tutustu palveluihin