Perustason turvapuhelin vai digitaalinen vaihtoehto - huomioi nämä valintaa tehdessäsi

Mitkä ovat turvapuhelinten tärkeimmät toiminnot asiakkaillesi? Sen perusteella tiedät, onko syytä hankkia perustason 2G-puhelin vai digitaalinen 4G-laite.

Lataa opas
2G tai 4G turvapuhelin kotiin

Kätevä keino hahmottaa 2G- ja 4G-turvapuhelinten erot on verrata niitä 15 vuotta sitten yleisessä käytössä olleisiin Nokian puhelimiin ja tämän päivän älypuhelimiin.

– Ajatustasolla erot ovat samankaltaiset. Tämän päivän älypuhelimissa käytettävät toiminnot eivät olisi olleen vanhoissa nokialaisissa mahdollisia, kuvailee AddSecuren VP Technology & Finance Smart Care Antti Nuutinen.

Modernin 4G-laitteen lisäsensorit ja entistä älykkäämmät anturit auttavat lisäämään turvallisuutta kotona. Esimerkiksi ovihälytysten kaltaisten lisäpalveluiden ansiosta turhat käynnit vähenevät, ja samalla aidot hätätilanteet tunnistetaan nopeammin.

Ovihälytysten lisäksi saatavilla on muun muassa kamera, jolla voidaan varmistaa, onko käyttäjällä akuutti hätätilanne vai onko kyse esimerkiksi vahinkohälytyksestä. Sensorit voivat seurata myös vaikkapa lääkeautomaatin käyttöä tai sitä, kuinka usein jääkaappia avataan, jolloin poikkeukselliset tilanteet on helpompi huomata ajoissa.

Teknologiasta on siis apua sekä oikeassa hätätilanteessa että silloin, kun tilanne näyttää pahalta mutta ei sitä todellisuudessa ole. Kun tavallinen ovihälytin tunnistaa oven avaamisen, älykäs hälytin huomaa, onko kotoa todella poistuttu.

– Tutkimuksissa on todettu, että 4G-turvapuhelimen älykkäillä ratkaisuilla voidaan olennaisesti vähentää esimerkiksi tarpeettomia käyntejä, kertoo AddSecuren asiakkuusjohtaja Santtu Ahonen.

Lisäominaisuudet parantavat turvallisuutta kotona

2G-laite on peruskäytössä tuttu ja turvallinen, mutta digitaalinen laite tarjoaa huomattavasti enemmän toiminnallisuuksia ja hallittavuutta. Lisäksi 4G on ratkaisuna tulevaisuusvarmempi: Nuutisen mukaan operaattorit panostavat jatkossa enemmän 4G-verkkojen kehitykseen.

Kustannustasoltaan peruspuhelin on edullinen, mutta älykkäät toiminnot ja kustomointimahdollisuudet parantavat turvallisuutta ja tuovat kustannustehokkuutta.

Yksi 4G:n etu on myös se, että koska se hyödyntää dataliikennettä, SIM-kortti toimii minkä tahansa operaattorin verkossa. Tämä parantaa turvapuhelimen käytettävyyttä ja kuuluvuutta missä päin maata tahansa.

Lisäksi kaikki ohjelmoinnit ja päivitykset voidaan tehdä etänä, mikä lisää kustannustehokkuutta. 2G-laitteiden etäpäivitykset ovat rajatummat kuin 4G-laitteissa.

Ahonen ja Nuutinen painottavat, ettei turvapuhelin ole hätänumeroa korvaava palvelu, vaan sen tavoite on auttaa ikäihmisiä asumaan kotona mahdollisimman pitkään. Kun kotona asumisesta voidaan tehdä turvallisempaa ja turhia hälytyksiä vähentää turvapuhelinteknologian avulla, kunnille tulee monenlaisia kustannushyötyjä.

2G vai 4G?

2G-laite on peruskäytössä tuttu ja turvallinen, mutta digitaalinen 4G-laite tarjoaa huomattavasti enemmän toiminnallisuuksia ja hallittavuutta. 4G:n älykkäät toiminnot ja kustomointimahdollisuudet parantavat turvallisuutta ja tuovat kustannustehokkuutta.

Perustason turvapuhelin vai digitaalinen vaihtoehto – huomioi nämä valintaa tehdessäsi

Perustason turvapuhelimia ja moderneja digiturvapuhelimia voi verrata 15 vuotta sitten yleisessä käytössä olleisiin Nokian puhelimiin ja tämän päivän älypuhelimiin. 2G-peruspuhelin on tuttu, edullinen ja yksinkertainen, kun taas digitaalisessa 4G:ssä on useita erilaisia älykkäitä toimintoja ja kustomointimahdollisuuksia, jotka parantavat turvallisuutta ja tuovat kustannustehokkuutta.

Kokosimme yksinkertaisen listan helpottamaan vaihtoehtojen vertailua.

2G eli peruspuhelin: Simppeli mutta toiminnoiltaan rajoitetumpi

  • 2G-turvapuhelin on tuttu ja pitkään käytössä ollut tuote.
  • Käyttökustannukset ovat edulliset.
  • Akunkesto on hyvä.
  • Lisälaitteet ovat entuudestaan tuttuja.
  • Verkko on tällä hetkellä Suomen laajin.
  • Älyratkaisut eivät ole mahdollisia.
  • Ohjelmointi tapahtuu manuaalisesti.

4G eli digitaalinen puhelin: Turvapuhelimien parasta a-ryhmää

  • Modernissa digitaalisessa ratkaisussa on älylaitteen edut, esimerkiksi älykäs ovihälytin. Lisäksi kamerateknologia antaa mahdollisuuksia parantaa turvallisuutta.
  • Operaattorista riippumaton SIM-kortti takaa kattavan kuuluvuuden.
  • Tiedot laitteen toiminnasta ovat saatavilla lähes reaaliaikaisesti pilvipalvelusta, josta selviää esimerkiksi se, onko laite verkossa ja onko siinä virtaa.
  • Etäohjelmointimahdollisuudet ovat 2G-laitetta monipuolisemmat.
  • 4G-laite on kooltaan pienempi kuin 2G-laite.
  • Keskusyksikön akunkesto on hyvä. Lisäksi laitteen akunkestoon voidaan vaikuttaa asetuksilla.
  • Digilaite on peruslaitetta kalliimpi. Lisäominaisuudet tuovat kuitenkin kustannussäästöjä, kun esimerkiksi turhat käynnit vähenevät.

 

Lue lisää vinkkejä turvapuhelinpalveluiden ostamiseen maksuttomasta oppaastamme. 

Lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä!