Tiedote

AddSecuren käyttämälle UMO-järjestelmälle on myönnetty B-luokan asiakastietojärjestelmästatus.

Valvira on myöntänyt AddSecuren käyttämälle UMO-järjestelmälle, jolla vastaanotetaan turvapuhelinlaitteiden hälytyksiä, B-luokan asiakastietojärjestelmästatuksen. 

Luokan B tietojärjestelmät kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietoja käsitteleviin tietojärjestelmiin, 

  • jotka eivät liity suoraa Kanta-palveluihin 
  • jotka eivät tuota Kanta-palveluihin tallennettavia asiakirjoja 
  • joihin ei kohdistu esimerkiksi tehdyn riskiarvion perusteella luokan A1 mukaista vaatimusta tietoturvallisuuden arvioinnista. 

Rekisteriin tallennetut tiedot tietojärjestelmästä toimivat oleellisena tietolähteenä asiakastietolain mukaisessa valvonnassa. 

UMO-järjestelmän kehittäjä ja omistaja on hollantilainen Enovation. Järjestelmä on laajasti käytössä Euroopassa, ja sen kehitystyössä hyödynnetään monen maan kokemuksia ja toimintamalleja.  

AddSecure on toteuttanut UMOsta tietosuojan vaikuttavuudenarvioinnin sekä tehnyt laajan dokumentaation järjestelmän toiminnasta ja sen teknisistä ominaisuuksista. AddSecuren kautta UMO-järjestelmä on mahdollista saada käyttöön myös muihin organisaatioihin, joissa vastaanotetaan turvapuhelinhälytyksiä. 

Lisätietoja sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmistä löydät täältä.  

Voit myös ladata tietojärjestelmärekisterin Excel-muodossa Valviran sivuilta. 

Lataa Excel

 

Jos haluat lisätietoja UMO-järjestelmästä, ota yhteyttä AddSecuren myyntiin: 

[email protected]