AddSecure tuo markkinoille innovatiivisen tekoälypohjaisen RoadView Plus -ratkaisun kuljettajan väsymyksen havaitsemiseen

Liikenneturvallisuuden parantuminen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisy ovat vain osa niistä eduista, joita AddSecuren uusi innovatiivinen ratkaisu kuljettajan väsymyksen havaitsemiseen tarjoaa.

AddSecure, johtava turvallisten IoT-yhteyksien ja kokonaisvaltaisten ratkaisujen toimittaja, on julkistanut huippuluokan tekoälypohjaisen videotelematiikkaratkaisun, joka on suunniteltu havaitsemaan kuljettajan väsymyksen DMS (Driver Monitoring System)- ja ADAS (Advanced Driver Assistance System) -tekniikoiden avulla. RoadView Plus -nimellä myytävä tuote on markkinoiden tarkin ratkaisu kuljettajan väsymyksen havaitsemiseen. Se mullistaa liikenneturvallisuuden seuraamalla kuljettajien käyttäytymistä ja ehkäisemällä kuljettajien väsymyksestä johtuvia onnettomuuksia.

RoadView Plus perustuu DMS- ja ADAS-tekniikoiden yhdistelmään, joka seuraa kuljettajan käyttäytymistä ja havaitsee merkit väsymyksestä ja keskittymiskyvyn herpaantumisesta. Järjestelmän edistyneet algoritmit analysoivat kuljettajatietoja ja havaitsevat väsymyksen merkkrjä, esimerkiksi haukottelun, nuokkumisen ja pään painumisen alas. Järjestelmä myös varoittaa kuljettajaa reaaliajassa ja kehottaa pitämään tauon tai lepäämään niin, ettei väsyneenä ajaminen johtaisi onnettomuuteen.

Järjestelmä on tärkeä läpimurto liikenneturvallisuudessa, sillä kuljettajien väsymys on maailmanlaajuisesti merkittävä liikenneonnettomuuksien aiheuttaja (20–30 prosenttia liikennekuolemista). Lisäksi ratkaisu auttaa liikennöitsijöitä noudattamaan määräyksiä, joiden mukaan heidän on valvottava kuljettajien käyttäytymistä ja ryhdyttävä asianmukaisiin toimiin onnettomuuksien estämiseksi.

Ulrika Allén, tuote- ja teknologiajohtaja, Smart Transport, AddSecure: “Olemme todella iloisia voidessamme julkistaa innovatiivisen tekoälypohjaisen RoadView Plus -videotelematiikkaratkaisumme. Tämä kuljettajan väsymyksen markkinoiden tarkimmin tunnistava huipputekninen järjestelmä auttaa liikennöitsijöitä varmistamaan, että heidän kuljettajansa tekevät työtään tien päällä turvallisesti. Uskomme vakaasti, että uusin tuotteemme merkitsee käännettä liikenneturvallisuudessa ja auttaa ehkäisemään väsymyksestä johtuvia onnettomuuksia.”

RoadView Plus -järjestelmä sisältää etukameran menosuunnan kuvaamiseen, IR-skannerin kuljettajan väsymyksen tai tarkkaamattomuuden havaitsemiseen sekä pienen näytön, joka näyttää ja aktivoi hälytykset hytissä. Järjestelmä tarjoaa myös pilvipohjaisen alustan, jonka avulla liikennöitsijät voivat seurata kuljettajien käyttäytymistä ja ottaa vastaan hälytyksiä reaaliajassa. Häiriötilanteessa yrityksen omistaja tai ajojärjestelijä saa tiedon tapahtumasta hälytyksen avulla. Tallennettua videota ja tietoa voidaan käyttää kuljettajan luokitustaulukon luomiseen ja tapahtuman jälkiarviointiin tai yksilöllisen koulutuksen tarjoamiseen. Järjestelmä voidaan muokata kuljetusyritysten erityistarpeiden mukaisesti, ja se voidaan integroida AddSecuren muihin kalustonhallintaratkaisuihin niin, että käytössä on kokonaisvaltainen “yhden järjestelmän” kaluston- ja kuljetustenhallintajärjestelmä. Yrityksen uusin tuote on jälleen osoitus sitoutumisesta innovaatioihin ja missiosta luoda turvallisempi, älykkäämpi ja yhdistyneempi maailma.

Loading