Paikantava turvapalvelu

Tämä paikantava turvaratkaisu auttaa sinua takaamaan läheisesi turvallisuuden ja suojelemaan häntä, myös kun hän liikkuu kodin ulkopuolella. Ratkaisu sopii etenkin muistisairaille, sillä siihen sisältyy turvakello.

Tavoitat Smart Care -asiakaspalvelun numerosta 0104088117

  • 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soitettaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Kun haluat turvata läheisesi omatoimisen elämän ja varmistaa hänen turvallisuutensa myös kodin ulkopuolella, sijainnin paikantava turvaranneke on erinomainen ratkaisu. Eksymiseen taipuvaisille ihmisille, kuten muistisairaille, turvaranneke on  tärkeä apuväline. Turvaranneketta voi käyttää sekä eksyneen henkilön paikantamiseen että kaksisuuntaisten puheluiden soittamiseen.

Tietoa paikantavista turvarannekkeista

Rannekello ja turvapuhelin yhdistyvät GPS-turvarannekkeessa, jonka avulla käyttäjä voidaan paikantaa parhaimmillaan muutaman metrin tarkkuudella. Laitteessa on tehokas kaiutin ja mikrofoni turvapuhelinkeskukseen soittamista varten. Turvarannekkeessa on myös puhelutoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi soittaa läheisilleen. Ranneke sopii erityisesti aktiivisille ikäihmisille tai henkilöille, joilla on dementia tai Alzheimerin tauti.

GPS-paikannusjärjestelmä

Jos olet huolissasi läheisestäsi, voit tarkistaa hänen sijaintinsa älylaitteellasi soittamalla turvakelloon tai käyttämällä GPS-paikannusjärjestelmää.

Hälytystoiminto

Läheisesi voi myös ottaa yhteyttä sinuun tai päivystävään turvapuhelinkeskukseen hälytystoiminnon avulla.

Apua tarjolla vuorokauden ympäri

Huolehdimme läheisestäsi ympäri vuorokauden. Kokeneet hoitoalan ammattilaisemme vastaavat hälytyksiin ja tarjoavat apua ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Huolenpitoa ympäri vuorokauden

Turvapuhelinkeskus on ikäihmisiä ja erityisryhmiin kuuluvia henkilöitä palveleva keskus, joka tarjoaa apua ympäri vuorokauden. Jos käyttäjä tekee hälytyksen, hän saa välittömän yhteyden hoitoalan ammattilaiseen, joka arvioi tilanteen ja hälyttää paikalle tarvittavan avun ja tuen. Smart Care -turvapuhelinkeskuksemme palvelee Suomessa jo yli 200:aa kuntaa.

Lue lisää turvapuhelinkeskuksesta täältä.

Turvakello lyhyesti

  • Paikantava turvakello on suunniteltu turvaamaan käyttäjän liikkuminen sekä kotona että ulkona.
  • Smart Care -turvapuhelinkeskus palvelee ympäri vuorokauden ja paikantaa käyttäjän sijainnin aina tarvittaessa.
  • Turvakello on roisketiivis, ja sen kanssa voi käydä suihkussa, mutta emme suosittele kellon upottamista veteen tai saunomista sen kanssa.
  • GPS-paikannuksen tarkkuus vaihtelee muutamasta metristä muutamaan sataan metriin GPS-signaalin voimakkuudesta riippuen.
  • Paikannuksen lisäksi kellossa on kaksisuuntainen puheyhteys, ja kelloa voi käyttää puhelimena.
  • Turvakellomme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Turvakellon käyttöönotto

1. Turvakelloon on määritetty valmiiksi esiasetukset.

2. Avaa pakkaus kotona. Kello aktivoituu ensimmäisen latauskerran yhteydessä.

3. Sijoita laitteen kotimajakkalaturi keskeiselle paikalle. Kun liität laturin verkkovirtaan, laturiin syttyy sininen valo.

4. Turvakelloon on mahdollista määritellä aluerajatoiminto, jolloin hälytys muodostuu automaattisesti, kun käyttäjä poistuu ennalta määritellyltä alueelta. Tällöin turvakellon mukana toimitetaan minimajakoita aluerajatoiminnon varmistamiseksi. Minimajakat tulee sijoittaa tasaisesti niihin tiloihin, joissa vietetään eniten aikaa. Minimajakoiden on oltava esteettömästi näkyvillä, eikä niitä saa asettaa huonekalujen taakse.

5. Älä irrota kotimajakkalaturia verkkovirrasta.

6. Turvakellon lataaminen tapahtuu asettamalla turvakello laturiin, jolloin laturiin syttyy punainen valo.

7. Turvakello on käyttövalmis, kun laturin merkkivalo muuttuu vihreäksi.

8. Akunkesto riippuu käytöstä. Keskimääräinen akunkesto on 2–7 päivää.

9. Suosittelemme, että turvakelloa ladataan yhden tunnin ajan päivässä. Jos akku pääsee tyhjenemään kokonaan, sen täyteen lataaminen kestää noin kaksi tuntia.

10. Kellossa vilkkuva merkkivalo kertoo jäljellä olevan akunkeston. Jos merkkivalo on punainen, kello on ladattava välittömästi.

Turvakellon käyttäminen

1. Jos tarvitset apua, paina pitkään kellon sivussa olevaa painiketta.

2. Odota, kunnes hälytys on yhdistynyt turvapuhelinkeskukseen ja päivystäjä vastaa. Kaksisuuntainen puheyhteys avautuu automaattisesti.

3. Turvakellossa on tehokas mikrofoni ja kaiutin, joten kelloa ei tarvitse nostaa suun eteen.

4. Kerro rauhallisesti turvapuhelinkeskuksen päivystäjälle, miksi teit hälytyksen ja mitä on tapahtunut, ja vastaa päivystäjän esittämiin kysymyksiin.

5. Jos turvakellosi tekee hälytyksen vahingossa, ilmoita päivystäjälle, ettei sinulla ole mitään hätää.

 

Kuluttaja-asiakas: Lue lisää ja tilaa turvakello täältä

Etsiikö kuntasi luotettavaa kumppania?

Turvapuhelinpalvelu auttaa kuntia tukemaan ikäihmisten kotona asumista. Räätälöimme Smart Care -ratkaisumme sopivaksi kunkin kunnan muuttuviin tarpeisiin.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää:


Santtu Ahonen                                                                                               

Toimialajohtaja, julkiset hankinnat
+358 40 844 7878
[email protected]

 

Jesse Jukuri

Senior Account Manager
+358 50 338 6622
[email protected]

 

Jarmo Pekkanen

Senior Account Manager
+358 50 571 2100
[email protected]

Tutustu tuotteisiin

Ihmisille, jotka haluavat liikkua itsenäisesti ja turvallisesti.

Ihmisille, jotka haluavat liikkua turvallisesti ulkona ja soittaa tai vastaanottaa puheluita.

Ihmisille, joilla on muistisairaus tai taipumus eksyä. Hälyttää, kun käyttäjä siirtyy ennalta määritetyn alueen ulkopuolelle.