Suomi

AddSecure osallistuu veden- ja jätteenkäsittelyn turvallisuuden parantamiseen Norrköpingissä.

Juomavesi on tärkein elintarvikkeemme, ja terveellisen ja puhtaan veden takaamiseen vaaditaan luotettava käyttöjärjestelmä. 

Ruotsin Norrköpingissä veden- ja jätteenkäsittelyn toiminnan ja valvonnan hoitamiseen on valittu joustava ja turvallinen viestintäratkaisu. AddSecure on yhdessä automaatioyritys Cactus Utilities AB:n kanssa integroinut kunnan käyttöjärjestelmään suojatun viestintäjärjestelmän.

 

Norrköping Vatten och Avfall AB vastaa siitä, että kaikilla Norrköpingin kunnan kotitalouksilla ja yrityksillä on käytössään puhdasta juomavettä ja että jätevesi puhdistetaan ennen kuin se lasketaan takaisin luontoon. Vesitornit, pumppuasemat, puhdistuslaitokset ja muut vastaavat laitokset asettavat tiukat vaatimukset huollon ja laadun varmistaville teknisille ratkaisuille. Niiden toimintaa on valvottava jatkuvasti.

Norrköping Vatten on valinnut langattomiin yhteyksiinsä AddSecuren varmat ja helppokäyttöiset IoT-palvelut, jotka on integroitu Cactus Utilitiesin toimittamaan käyttöjärjestelmään. Palvelun edistynyt viestintäalusta varmistaa, että vain käyttöluvan haltijoilla on yhteys heille osoitettuihin laitteisiin. Kaikki luvaton pääsy on estetty. Norrköping Vatten käyttää palvelua tietojenkeruulaitteissa ja PLC-yksiköissä. Tietojenkeruulaitteita käytetään muun muassa sademittareiden, virtausmittareiden, pinnankorkeuden antureiden ja paineantureiden kanssa. Palvelu mahdollistaa yksiköiden turvallisen viestinnän valvomojärjestelmän kanssa.

– Ratkaisu sujuvoittaa viestintää, huolehtii yhteyden säilymisestä sekä mahdollistaa konfiguroinnin ja valvonnan etänä. Yhteistyö AddSecuren kanssa sujuu hyvin ja heidän käyttötukensa on erinomaista – sen kuin vain soitamme tekniseen tukeen, niin asiat pannaan kuntoon, Norrköping Vatten och Avfall AB:n järjestelmävastaava Jonas Ekström sanoo.

Kunnassa ollaan parhaillaan siirtämässä kaikkea vesilaitosten viestintää 4G- ja kuituverkkoon. Nykyään Norrköping Vattenilla on noin 80 langatonta liittymää, ja ajan myötä sadan muun laitoksen valintainen liittymä muutetaan kuitu- tai 4G-yhteydeksi. Norrköping Vatten käyttää joko kaupungin omaa kuituverkkoa internetistä erotetussa suljetussa verkossa tai 4G-verkkoa AddSecuren suojatulla viestintäalustalla.

– Vanhat valintaiset liittymät ovat tuottaneet monia aiheettomia hälytyksiä, ja tilanteen tarkistaminen paikan päällä aiheuttaa kuluja. AddSecuren palvelu antaa hyvän yleiskuvan käyttöjärjestelmistämme ja ilmoittaa meille nopeasti vaikkapa käyttökatkoksista tai muista laitoksissamme sattuneista häiriöistä. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän vakaaseen ratkaisuun, Jonas Ekström sanoo.

Norrköping Vattenin palvelusopimus Cactus Utilitiesin kanssa käsittää niin laitteistot ja järjestelmät kuin suojatun viestinnänkin.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisratkaisun, joka yhdistää tuotteet ja tiedonsiirron. AddSecuren palvelu valvoo, ettei mikään laite menetä yhteyttään järjestelmään. Palvelulta vaaditaan luotettavuutta, sillä yhdenkin anturin tai komponentin yhteyden katkeaminen vaikuttaa koko vedenjakeluun, sanoo Cactus Utilities AB:n vesitoimialan myynnistä vastaava Torbjörn Blomster.